Our new design office was always planned to be at the front of our building; it will overlook a lovely garden and forecourt.   The office has a large picture window (for us to look through) and for customers to see us from the road and when they park for visits to our showroom.  Through the large office window customers can see our cosy office and get a glimpse of the bespoke furniture David Haugh designed and made.  The idea for the look of the furniture all began some time ago when David and Sue selected a specialist veneer called ‘fumed eucalyptus’, the colour of which is a rich dark brown giving the timber a smokey look.  Apart from it’s beautiful colour,  this veneer has an attractive horizontal grain.

The colour scheme for the new design office had to compliment the darkness of  the fumed eucalyptus.  Sue decided on a pale white planked oak floor, light blue /grey fro the walls, a Cole & Son graphite grey wallpaper called ‘Woods’.  There are some light grey wall boxes incorporating a few burnt orange coloured backgrounds.  The décor had to take second place to the stunning veneer.

The refurbishment of the office was completed mostly by David Haugh starting in March 2017, but the rest of the team also got involved.  We started with plaster boarding the ceiling and walls, fitting new windows and a door, landscaping the entrance to the office, levelling the floor before a Karndean vinyl floor cover was laid.  Plastering next, followed by painting and a stunning feature wall paper on one wall.  Whilst all of this preparation was going on, designing and making the office furniture began. Sue has a particular wall decoration (a tribute to her Dad’s own study) , which will take pride of place shortly.

Light grey corian worktops will adorn the furniture, soon to be installed. Watch this space.